Politică

PREŞEDINTELE MAIA SANDU A DISCUTAT CU AMBASADORII ŢĂRILOR UE SUBIECTELE CU PRIVIRE LA ALEGERILE ANTICIPATE ŞI REDRESAREA ECONOMICĂ A ŢĂRII

11 iunie, 2021

Combaterea pandemiei COVID-19 în R. Moldova, organizarea corectă a alegerilor anticipate şi redresarea economică a ţării au fost subiectele discutate astăzi de preşedintele Maia Sandu cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene, acreditaţi la Chişinău. Potrivit agenţiei INFOTAG, Maia Sandu a comunicat pe reţelele de socializare că discuţia a avut loc în format de videoconferinţă şi a fost moderată ES Peter Michalko, Ambasadorul UE în Moldova.

"Am mulţumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos şi rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia şi care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieţi şi să lansăm în timp restrâns campania naţională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donaţia Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi", a spus Sandu.

Şefa statului a discutat cu ambasadorii şi despre Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 mil. de euro, anunţat de Comisia Europeană săptămâna trecută.

"Sunt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei ţării, de aceea, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa şi a le valorifica pe deplin. Pentru aceasta, trebuie să avansăm ferm în reformarea justiţiei şi în combaterea corupţiei. Cu acest prilej, le-am vorbit Ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupţie, lansat acum trei zile", a menţionat preşedintele.

Şefii misiunilor diplomatice s-au arătat interesaţi şi de desfăşurarea campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Şefa statului a primit asigurări din partea multor state membre UE că vor sprijini organizarea votării cetăţenilor noştri stabiliţi în aceste ţări. Totodată, observatori europeni la alegeri vor urmări ca oamenii să poată vota nestingherit şi acasă, în Republica Moldova, iar scrutinul să fie liber şi corect.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.06.11 10:32 Eva
    Ce activ este dna Sandu, bravo!
  2. 2021.06.11 10:37 Alexandra
    Cu dna Sandu ambasadorii din UE stiu ca Moldova vre in UE chit mai rapid!
  3. 2021.06.11 10:39 Ludmila
    Dna Sandu cu mare nerebdare asteapta 11 iulie, chin ea obtina o victorie importanta pentru dinsa.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.