Politică

FOSTUL PREMIER CONSIDERĂ CĂ LEGILE ADOPTATE ÎN AJUN NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU VALORILE EUROPENE

25 august, 2021

Liderul Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), fostul premier Ion Chicu consideră că legile (în domeniul sistemului de justiție - „I.”), adoptate în ajun de deputații Partidului pro-prezidențial „Acțiune și Solidaritate” (PAS) „nu au nimic de-a face cu statul de drept, democrația, valorile și, desigur, lupta împotriva corupției”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe reţelele de socializare, menţionând că „de fapt (și de jure), prin legea adoptată ieri, PAS-ul subordonează justiția unei formațiuni politice”.

„Acoperindu-se cu „votul poporului”, acest partid politic a decis să încalce principiul separării puterilor în stat și să captureze instituțiile, care conform Constituției nu pot fi în subordinea politicului. Da, se acoperă cu „lupta cu corupția”, dar judecând după ce personaje au început să numească în funcții-cheie, dar și după rolul lor în „furtul miliardului” și alte jafuri, sunt convins că vor să-și subjuge procuratura pentru a scăpa de răspundere pentru corupția lor proprie din trecut și viitor”, a spus Chicu.

El a îndemnat ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv dl Peter Michalko, să ia atitudine „față de aceste derapaje antidemocratice grave”.

„Noi nu mai vrem ca lupta geopolitică cu Rusia să se dea cu prețul statalității, bunăstării și libertății moldovenilor! Nu vrem ca acoprindu-se cu lozinci frumoase, cu loialitatea lor falsă față de Occident, partidul pretins pro-european să reia jefuirea statului, cum au făcut-o fiind la conducere prin 2013-2014”, a conchis fostul premier.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.