Politică

PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI RM A AVUT O ÎNTREVEDERE CU PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, REAFIRMÂND ANGAJAMENTUL DE A IMPLEMENTA AGENDA DE REFORME

02 septembrie, 2021

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, aflat în vizită la Bucureşti în fruntea unei delegaţii formate din 10 deputaţi ai Partidului "Acţiune şi Solidaritate" (PAS), s-a întâlnit cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Potrivit agenţiei INFOTAG, Grosu a subliniat că "noul Legislativ îşi ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a RM".

Printre priorităţi Igor Grosu a menţionat gestionarea crizei pandemice, redresarea consecinţelor economice şi reforma în domeniului justiţiei.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că a fost bucuros să audă că "România va fi alături de Moldova în realizarea parcursului european".

"Doar prin eforturi comune vom reuşi să facem lucruri frumoase pentru cetăţenii noştri", a spus Grosu.

Într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale a României se relatează că, Klaus Iohannis a salutat prezenţa înaltului oficial de la Chişinău la deschiderea sesiunii Camerei Deputaţilor a Parlamentului României şi a menţionat oportunitatea unei cooperări aprofundate şi consecvente, inclusiv la nivelul celor două Parlamente, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, precum şi a parcursului european al Republicii Moldova.

De asemenea, Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susţinere în procesele de transformare, modernizare şi de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

"În context, au fost abordate măsurile necesare pentru accelerarea proiectelor bilaterale menite să conecteze Republica Moldova, prin România, cu spaţiul Uniunii Europene şi să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăţi. De asemenea, a fost salutată demararea pregătirilor pentru viitoarea şedinţă comună de Guvern, care va avea loc la Chişinău, în viitorul apropiat", se relatează într-un comunicat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.