Politică

ROBERTA METSOLA: PARLAMENTUL EUROPEAN VA FACE TOT CE ESTE NECESAR PENTRU A SPRIJINI MOLDOVA PE CALEA ADERĂRII LA UE

11 noiembrie, 2022

Parlamentul european va face tot ce este necesar pentru a sprijini Moldova pe calea aderării la UE. După cum transmite Infotag, președintele Parlamentului european, Roberta Metsola, a declarat acest lucru vineri, vorbind în plenul parlamentului Republicii Moldova.

„Locul Moldovei este în Europa. Viitorul nostru este împreună. Iar Parlamentul european va face tot ce este necesar pentru a fi alături pe drumul Moldovei către aderarea la UE. Va fi istoria pe care o vom scrie împreună, în beneficiul tuturor locuitorilor Europei. Puteţi conta pe noi”, a spus Metsola.

Ea a subliniat că Europa trece printr-o perioadă dificilă - criza energetică, războiul din Ucraina.

„Dar acesta este momentul în care sensul real al solidarităţii este înţeles. Când forţa Europei se simte cel mai mult. Parlamentul european a fost întotdeauna solidar cu Moldova, în cuvinte și fapte. Am fost prima instituție europeană care a cerut ca Republicii Moldova să primească statutul de candidat, împreună cu Ucraina. Am făcut-o pentru că Moldova aparține familiei europene. Moldova este o țară europeană, din punct de vedere geografic, istoric, cultural. Ştefan cel Mare a câştigat bătălii şi a contribuit la stabilirea cursului Europei moderne”, a spus ea.

Ca exemplu de solidaritate a UE, ea a remarcat faptul că Moldova importă gaze din Slovacia: „aceasta este solidaritatea europeană în sensul plenar”.

Potrivit ei, „acordarea statutului de candidat UE este o oportunitate istorică pentru Moldova de a-și consolida democrația, de a deschide noi oportunităţi pentru tineri și de a construi o țară modernă și durabilă”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2022.11.11 13:52 Serhio
    Ce atitudene fata de noi are UE!
  2. 2022.11.11 13:56 Stefan
    "Moldova este o țară europeană, din punct de vedere geografic, istoric, cultural. Ştefan cel Mare a câştigat bătălii şi a contribuit la stabilirea cursului Europei moderne” Sunt la 100% de acord cu aceste cuvinte.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.