Politică

DEPUTAŢII PARTIDULUI „ACȚIUNE ȘI SOLIDARITATE” AU RESPINS ZVONURILE DESPRE DEMISIA GUVERNULUI

14 noiembrie, 2022

Deputații din partidul Acțiune și solidaritate (PAS) au negat zvonurile despre demisia guvernului. După cum transmite Infotag, ei au făcut declaraţii în acest sens după o întâlnire cu președintele Maia Sandu, care a avut loc duminică seară, cu participarea deputaților fracțiunii PAS în parlament și a membrilor guvernului Nataliei Gavriliţa. Înainte de începerea ședinței, unii analiști au apreciat că chestiunea demisiei cabinetului de miniștri va fi discutată în ședința partidului de guvernământ.

Deputatul Radu Marian le-a declarat reporterilor la ieșirea din clădirea administrației prezidențiale că zvonurile despre demisia guvernului sunt „nimic mai mult decât zvonuri”.

„Am discutat despre situația de securitate, situația politică. S-au discutat unele remanieri dar tot ce a fost în presă astăzi au fost zvonuri. Am discutat despre riscuri, despre deciziile pe care le vom lua în continuare, acesta este un proces normal de lucru”, a spus Marian.

Înainte de întâlnirea de la administrația prezidențială, tehnicianul politic american Jason Jay Smart a scris pe Twitter că premierul Natalia Gavriliţa va demisiona, iar în funcția de premier al Republicii Moldova va fi numit Dorin Recean, consilier prezidențial pe probleme de securitate.

„Vești grozave vin din Moldova. Dorin Recean va fi premier. Dorin o consiliază în prezent pe președintele Maia Sandu și este secretar al Consiliului suprem de securitate. La fel ca Sandu, Recean este un susținător puternic al NATO, UE și Ucrainei. Și este un tip foarte de treavă”, a scris el.

Jason Jay Smart a fost consilier la alegerile prezidențiale din SUA din 2015. El este cunoscut în Moldova pentru că și-a finalizat teza de doctorat la Universitatea de stat din Moldova (USM) pe tema „Defăimarea ca instrument în politica internațională”, folosind exemplul relaţiilor dintre SUA şi Rusia. Astfel, el este primul cetățean american care a obţinut un doctorat la Universitatea de stat din Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2022.11.14 17:01 Elizaveta
    Ei de la PAS pot sa fac ori ce, ei a preluat respunderea pentru situatia in Moldova pina la 2025.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.