Politică

NOII MINIŞTRI AI ECONOMIEI ŞI MEDIULUI AU DEPUS JURĂMÂNTUL

18 noiembrie, 2022

Noul ministru al economiei, Dumitru Alaiba, și noul ministru al mediului, Rodica Iordanov, au depus jurământul vineri, în cadrul unei ceremonii oficiale la administrația prezidențială.

După cum transmite Infotag, președintele Maia Sandu le-a mulțumit predecesorilor lor Sergiu Gaibu și Iuliana Cantaragiu pentru „eforturile și sacrificiul de sine” pe care l-au depus în îndeplinirea atribuțiilor lor.

Potrivit lui Sandu, Republica Moldova se confruntă acum cu o „criză atât de gravă, încât consecințele acesteia depășesc capacitățile țării”.

„Dar nu suntem aici doar pentru a stinge incendiile. Suntem aici pentru a pune țara pe calea cea bună. Trebuie să facem eforturi pentru a transforma țara într-o democrație viabilă bazată pe principiile statului de drept și cu instituții de stat funcționale”, a spus Sandu.

Ea a vorbit din nou despre necesitatea de a obține rezultate în reforma justiției.

„Corupția și interesele de grup n-au dispărut nicăieri. Vedem exemple de intimidare a mediului de afaceri, inclusiv de către procurori, precum și din partea altor instituţii ale statului. În ceea ce privește investigarea cazurilor împotriva corupției sistemice, există suspiciuni de abordare selectivă. Avem nevoie de acțiuni mai hotărâte - atunci când investigăm acțiunile grupurilor infracționale care au acaparat statul în trecut, atunci când le sunt sechestrate bunurile. Aceste grupuri nu ar trebui să aibă posibilitatea să submineze stabilitatea și securitatea țării”, a spus Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.