Politică

PREŞEDINTELE MAIA SANDU, ÎN FRUNTEA UNEI DELEGATII GUVERNAMENTALE, VA PARTICIPA LA CONFERINŢA DE LA PARIS ÎN SPRIJINUL MOLDOVEI

18 noiembrie, 2022

Președintele Maia Sandu, în fruntea unei delegații guvernamentale, va participa la o conferință de susținere a Republicii Moldova, care va avea loc luni la Paris. Acest fapt i-a fost comunicat reporterului Infotag de surse din administrația prezidențială.

Din delegaţie vor face parte premierul Natalia Gavrilița, vicepremierii Andrei Spînu și Nicu Popescu, precum și alți membri ai guvernului.

După declanșarea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și fluxul de refugiați care se revarsă în Moldova, liderii țărilor participante la summitul UE de la Bruxelles au anunțat necesitatea „mobilizării eforturilor pentru a ajuta Moldova”. Pe 5 aprilie, la Berlin a avut loc o conferință internațională, la care a fost anunțată lansarea Platformei de sprijin pentru Moldova. Aceasta a fost inițiată de Germania, Franța și România, cu sprijinul UE, SUA, Canadei, Japoniei, organizații financiare europene și internaționale. A doua întâlnire a platformei a avut loc pe 15 iulie, la București. În cadrul conferinței a fost anunțat un sprijin pentru Republica Moldova în valoare de circa 600 de milioane de euro.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.