Politică

PREŞEDINTELE MAIA SANDU: CORUPŢIA REPREZENTĂ O AMENINŢARE LA ADRESA DEMOCRAŢIEI ŞI INTEGRITĂŢII TERITORIALE A MOLDOVEI

23 noiembrie, 2022

Corupţia reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. După cum transmite Infotag, preşedintele Maia Sandu a spus acest lucru miercuri, la deschiderea Conferinţei profesionale anuale a partenerilor europeni împotriva corupţiei, desfăşurată la Chişinău.

"În pofida faptului că corupţia este clasificată drept infracţiune financiară, consecinţele ei se extind cu mult dincolo de sectorul financiar. În Moldova, corupţia este o ameninţare directă la adresa securităţii naţionale. Ne pune în pericol democraţia, integritatea teritorială, bunăstarea şi viaţa cetăţenilor", a spus Sandu.

Potrivit ei, Moldova se confruntă zilnic cu manifestări de corupţie şi război hibrid.

"Grupurile criminale, care sunt conduse de oameni căutaţi şi sprijiniţi direct de Rusia, încearcă să saboteze activitatea autorităţilor şi încercările de restabilire a ordinii în sistemul de justiţie. Aceste grupări au jefuit statul de sume uriaşe de bani, un exemplu de tristă faimă fiind frauda bancară care a costat 12% din PIB. Laundromatul şi alte acţiuni similare", a enumerat Sandu.

Cetăţenii de rând care au fost jefuiţi în trecut participă acum la proteste antiguvernamentale, a spus ea.

"Aceste grupuri controlează mass-media, care sunt implicate în dezinformarea cu privire la ceea ce se întâmplă în ţară şi regiune, promovând războiul şi încercând să creeze panică", crede şeful statului.

Ea consideră că Moldova se află "pe prima linie de apărare împotriva atacurilor acestor grupuri corupte".

"Am primit un mandat prezidenţial pentru a pune capăt corupţiei şi suntem hotărâţi să facem acest lucru, deşi avem nevoie de ajutorul partenerilor occidentali", a recunoscut Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.