Politică

AMBASADORUL RUSIEI ÎN MOLDOVA A FOST CONVOCAT LA MAEIE DUPĂ DECONECTAREA MASIVĂ A ELECTRICITĂŢII ÎN MOLDOVA

24 noiembrie, 2022

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnețov, a fost chemat miercuri la ministerul afacerilor externe și integrării europene (MAIE). Potrivit Infotag, șeful ministerului de externe, Nicu Popescu, a dispus ieri convocarea ambasadorului, după ce s-a produs întreruperea masivă de curent electric în Republica Moldova din cauza bombardării infrastructurii ucrainene.

La ieșirea din sediul MAEIE, Vasnețov le-a declarat reporterilor că „s-a discutat situația din Ucraina vecină, iar poziția Moscovei a fost adusă la cunoştinţa conducerii MAEIE a Moldovei”.

„Am avut o conversație cu conducerea ministerului afacerilor externe, am discutat atât problemele relațiilor bilaterale, cât și evenimentele în desfășurare în statul vecin, am reamintit geneza a ceea ce se întâmplă de opt ani în raport cu populația din Donbass”, a spus diplomatul rus.

Ieri, în urma atacurilor cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, s-a produs o întrerupere masivă de curent în Moldova. În legătură cu aceasta, MAEIE a emis un comunicat. Președintele Maia Sandu a acuzat Rusia pentru întreruperile masive de curent în republică, cerând încetarea bombardamentelor asupra Ucrainei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.