Politică

(VIDEO) MINISTRUL APĂRĂRII, ANATOLIE NOSATÎI: DISCUŢIILE DESPRE ADERAREA MOLDOVEI LA NATO FAC PARTE DIN RĂZBOIUL HIBRID

25 ianuarie, 2023

Discuțiile din societatea moldovenească despre aderarea Moldovei la NATO fac parte din războiul hibrid, consideră ministrul apărării, Anatoli Nosatîi. După cum transmite „INFOTAG”, vorbind la un post de televiziune, marți seară, ministrul a spus că Moldova nu este pregătită să adere la NATO.

Potrivit lui, acum se poartă discuții serioase dacă Moldova își poate asigura propria securitate sau dacă ar trebui să se alăture unei alianțe mari.

În acest context, ministrul apărării a spus că renunţarea la statutul de neutralitate ar trebui să coincidă cu dorința poporului de a face sau nu parte dintr-un bloc militar.

Șeful ministerului apărării a sugerat că discuţiile despre revizuirea statutului de neutralitate al Republicii Moldova este prerogativa politicienilor, iar o eventuală decizie de aderare la alianța militară ar trebui luată în urma consultărilor cu cetățenii.

Ministrul a recunoscut că statutul de neutralitate a lăsat Moldova de una singură, cu un sistem de apărare irelevant.

„Sectorul apărării a fost uitat, nu s-au făcut investiții, așa că nu putem face față provocărilor... Revizuirea statutului de neutralitate ar trebui făcută de politicieni, ținând cont de opinia cetățenilor. Această temă ar trebui să fie subiect de discuție, analiză, acesta este un proces democratic”, crede Nosatîi.

Ministrul a spus că președintele Maia Sandu, atunci când a vorbit despre securitatea Republicii Moldova, a avut în vedere nu anume NATO, dar o alianță.

„Parteneriatele pot fi diverse, există locale, regionale. Toți cei care vor să manipuleze în această problemă menţionează NATO”, a spus ministrul, adăugând că NATO este o uniune militaro-politică puternică, dar dorința de a deveni membru al acesteia nu este suficientă.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2023.01.25 13:17 Ana
    Dl Nosatii are dreptate, Moldova acum nu este pregatite pentru NATO.
  2. 2023.01.25 13:19 Svetlana
    De ce socialistii sunt inpotriva de NATO si intrarea RM in UE?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.