Politică

PARLAMENTUL I-A RIDICAT DIN NOU IMUNITATEA DEPUTATULUI MARINA TAUBER

26 mai, 2023

Parlamentul a adoptat o decizie prin care a lipsit-o de imunitatea parlamentară pe Marina Tauber, vicepreședinte al partidului Şor, acuzată de finanțarea ilegală a partidului Şor de către un „grup infracțional organizat”. După cum transmite „INFOTAG”, 59 de parlamentari din fracțiunea partidului de guvernământ PAS au votat vineri pentru această decizie. Blocul comuniștilor și socialiștilor (BCS) n-a participat la vot, iar fracțiunea partidului Şor boicotează ședințele parlamentului.

Cu o cerere de lipsire de imunitate a Marinei Tauber i s-a adresat parlamentului procurorul general interimar al Moldovei, Ion Munteanu. Potrivit lui, Procuratura generală cere lipsirea de imunitate parlamentară a Marinei Tauber în legătură cu dosarele privind finanțarea ilegală a partidului Şor, „pentru posibilitatea arestării acesteia și transmiterii dosarului în judecată”.

„Două dosare vizează finanțarea ilegală a partidului și falsificarea situațiilor financiare în cadrul campaniei electorale din noiembrie 2021, când Tauber a candidat pentru funcția de primar al orașului Bălți. Un alt demers se referă la „acceptarea conștientă a finanțării de la un grup infracțional organizat sau organizație infracţională” în cadrul campaniei electorale din Găgăuzia”, a menţionat Munteanu.

Marina Tauber a fost deja lipsită de imunitate într-un dosar penal pentru implicare în fraudă bancară. Ea a fost în arest, apoi în arest la domiciliu și sub supraveghere judiciară. Instanța a transferat-o apoi din nou în arest la domiciliu după ce a încercat să zboare pe 1 mai în Israel, unde se ascunde liderul partidului Şor, Ilan Şor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2023.05.26 20:04 Eva
    Saraca ea, saraca...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.