Politică

PARLAMENTUL A ADOPTAT HOTĂRÂREA CU PRIVIRE LA PRELUNGIREA STĂRII DE URGENŢĂ PENTRU ALTE 60 DE ZILE

26 mai, 2023

Parlamentul a decis prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 60 de zile. Potrivit „INFOTAG”, deputații partidului de guvernământ PAS au votat vineri seară pentru această decizie.

Premierul Dorin Recean a reamintit, de la tribuna parlamentului, că acest lucru este necesar, întrucât războiul din Ucraina vecină continuă „și se menţin riscuri pentru Moldova – posibile încălcări ale spațiului aerian al Republicii Moldova, în legătură cu loviturile cu rachete, purtarea unui război hibrid împotriva Moldovei”.

„De asemenea, având în vedere intensificarea ostilităților pe teritoriul Ucrainei, situaţia poate avea ca rezultat o creștere a fluxului de refugiați, inclusiv a celor care vor solicita azil în Moldova sau vor traversa teritoriul acesteia pentru a ajunge într-un loc mai sigur în statele membre UE”, a subliniat premierul.

El a menționat că „se menţine şi riscul pentru infrastructura de gaze și alte tipuri de energie din Ucraina, care poate afecta și situația din Moldova”.

„Guvernul consideră că este necesară prelungirea stării de urgență pentru a putea interveni prompt, dacă va fi necesară luarea unor decizii în plus față de cele prevăzute de cadrul de reglementare actual”, a spus Recean.

Starea de urgență a fost instituită în Republica Moldova pe 24 februarie 2022, apoi a fost prelungită de șapte ori pentru 60 de zile, iar o dată - pentru 45 de zile. Ultima dată, o asemenea decizie a fost luată la începutul lunii aprilie, iar starea de urgență expiră pe 4 iunie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.