Social

GUVERNUL A STABILIT ZILELE DE ODIHNĂ ÎN ANUL 2014…

04 decembrie, 2013

În anul 2014 zilele de odihnă se vor considera - 6 ianuarie (luni), 2 mai (vineri), 25 decembrie şi 26 decembrie (joi și vineri). Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre cu privire la zilele de sărbătoare, comemorative şi de odihnă.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a menţionat în cadrul şedinţei că cele patru zile de odihnă vor fi recuperate de bugetari pe 18 ianuarie, 17 mai, 13 decembrie şi 20 decembrie 2014.

Ministerele, alte autorităţi administrative centrale, conducătorii întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor vor asigura în zilele considerate lucrătoare activitatea eficientă a unităţilor subordonate.

În ceea ce priveşte ziua de 25 decembrie 2013 când se sărbătoreşte Crăciunul pe stil Nou, decizia privind stabilirea acesteia drept zi de odihnă a fost luată anterior. Prin urmare, 25 decembrie 2013 va fi zi de odihnă, însă va fi recuperată pe 14 decembrie 2013.

Oficial, în Republica Moldova sunt 13 zile de sărbătoare nelucrătoare. Potrivit Codului Muncii şi Legii cu privire la zilele de sărbătoare, comemorative şi cele de odihnă, moldovenii au concediu de 28 de zile pe an.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.