Social

CHICIURA DIN CHIŞINĂU A DUS LA CĂDEREA A 148 DE COPACI, IAR ÎN REPUBLICĂ 127 DE LOCALITĂŢI RĂMÂN FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ

21 ianuarie, 2014

Chiciura, care s-a format în urma ploii în condiţii de temperaturi sub zero grade Celsius, a dus la ruperea firelor de înaltă tensiune şi la sistarea alimentaţie cu energie electrică în Moldova. În noaptea trecută doar în Chişinău au căzut 148 de copaci, iar în republică fără energie electrică rămân 127 de localităţi din 13 raioane.

Solicitat de corespondentul „INFOTAG”, şeful întreprinderii municipale „Spaţii Verzi”, Eliferie Haruţă, a spus că copacii căzuţi şi crengile mari au deteriorat 16 automobile. A avut de suferit o doamnă, care a fost transportată la spital.

„Începând de luni seară, în oraş activează şapte echipe, formate din 50 de oameni, pentru curăţirea drumurilor. Cu ajutorul autospecialelor lucrătorii taie trunchiurile şi crengile crăpate, pentru a evita pericolul căderii acestora pe firele electrice şi transport”, a comunicat funcţionarul.

Potrivit reprezentantului Spitalului de Urgenţă, Petru Craveţ, pe timp de noapte la secţia de internare au fost aduşi 153 de persoane, care au avut de suferit de pe urma gheţii de pe străzi.

„Caracterul traumelor – fracturări, leziuni, contuzii. Tuturor le-a fost acordat ajutorul medical necesar. 50 de persoane au fost spitalizate”, a comunicat acesta, recomandând oamenilor să nu părăsească casele în această perioadă dacă nu este o urgenţă, în special persoanele în etate.

Potrivit datelor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale al MAI, „cea mai complicată situaţie este cu alimentarea cu energie electrică în raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Criuleni şi Cimişlia, unde câte 10 localităţi sunt deconectate de la reţeaua de alimentare cu energie electrică. În decursul nopţii, de repararea reţelelor s-au ocupat 38 echipe de specialişti”.

„Toate drumurile naţionale sunt libere pentru circulaţie. Pe acestea au fost scoase 230 de autospeciale, care pulverizează material antiderapant”, au relatat surse din cadrul Serviciului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.