Social

DIN CAUZA INTEMPERIEI 68 DE SATE ALE MOLDOVEI RĂMÂN FĂRĂ ENERGIE ELECTRICĂ

22 ianuarie, 2014

Până la momentul actual 68 de sate din 10 raioane ale Moldovei sunt deconectate de la reţeaua de energie electrică.

Reprezentanta Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Liliana Puşcaşu, a comunicat pentru agenţia „INFOTAG” că cea mai complicată situaţie se atestă în raionul Căuşeni, unde sunt lipsite de curent electric complet sau parţial 18 sate, în Ştefan-Vodă – 13 şi Anenii Noi – 8. De lichidarea consecinţelor chiciurii şi restabilirea funcţionării reţelelor se ocupă 89 de echipe specializate ale companiei RED Union Fenosa.

Potrivit datelor sursei, toate drumurile naţionale sunt deschise pentru circulaţie. Pentru menţinerea stării funcţionale a acestora în condiţii de iarnă lucrează 180 unităţi de tehnică specială (gradere, tractoare), au fost activizate 300 de persoane.

Puşcaşu a comunicat că în noaptea trecută salvatorii au desfăşurat 22 operaţiuni de deblocare a automobilelor, care au rămas blocate pe drumurile republicii din cauza zăpezii.

„Au fost înregistrate trei cazuri de derapare de pe drumuri a camioanelor de tonaj mare în condiţii de vizibilitate redusă şi din cauza drumurilor lunecoase. În toate cazurile echipele de salvatori au reuşit la timp şi cu ajutorul utilajului special şi a obiectelor aflate la îndemână au readus automobilele pe drumuri”, a spus aceasta.

Intemperia din Moldova durează de la începutul săptămânii. Iniţial s-a început ploaia, apoi temperaturile joase au generat gheţuş şi chiciură, ceea ce a dus la căderea crengilor şi copacilor, ruperea firelor de înaltă tensiune. Marţi seară au început ninsorile. Meteorologii prognozează o continuă scădere a temperaturilor până la 24 grade de frig la finele săptămânii şi ninsori.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.