Social

UNIUNEA EUROPEANĂ VA ACORDA MOLDOVEI 1,2 MIL. EURO PENTRU DEZVOLTAREA TRANSPLANTOLOGIEI

29 ianuarie, 2014

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 1,2 mil. euro pentru dezvoltarea transplantologiei. Despre aceasta s-a vorbit miercuri, în cadrul ceremoniei de lansare la Chişinău a proiectului Twinning.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, rezidentul consultant Patricia Sanchez Rico a comunicat în cadrul ceremoniei că proiectul este prevăzut pentru doi ani şi are drept scop perfecţionarea bazei legislative în domeniul transplanturilor de organe întru suportul Agenţiei de Transplantologie, cu scopul desfăşurării operaţiilor de transplant la nivelul standardelor europene.

În cadrul proiectului medicii din Moldova vor avea posibilitatea să facă stagierea în ţările UE, în domeniul selectării organelor, transplantarea acestora şi monitorizarea postoperatorie.

Potrivit spuselor ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, în Moldova sunt circa 800 de persoane care necesită un transplant de rinichi, ficat sau inimă. La momentul actual 22 pacienţi sunt în aşteptarea transplantului de rinichi, iar 10 – de ficat. În republică costul unor astfel de operaţii este de 0,45-1,2 mil. lei ($33,8-90,2 mii).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.