Social

LIBERALII AFIRMĂ CĂ CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ANULAT REDUCEREA ACCIZELOR PENTRU ANUMITE AUTOMOBILE

14 februarie, 2014

Curtea Constituţională (CC) a declarat neconstituţională reducerea accizelor pentru automobilele cu capacitatea motorului de 2,5 şi 3 mii cm3 de la 3,5 euro/cm3 la 2 euro. O sesizare corespunzătoare a fost depusă la CC de Partidul Liberal.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, deputatul liberal Valeriu Munteanu a spus în parlament că „CC a luat unica decizie corectă, care va îndemna Coaliţia de guvernare să se gândească înainte ca încă o dată să încerce să se bage în buzunarul cetăţenilor”.

„Acţiunile autorităţilor sunt amorale, fapt ce pune sub semnul întrebării legalitatea a numeroase decizii. CC a considerat că astfel de modificări nu pot fi luate fără decizia guvernului. Suntem bucuroşi că această lege a fost anulată, astfel normele au rămas aceleaşi”, a menţionat liberalul.

Potrivit spuselor sale, „este vorba despre returnarea în trezoreria de stat a 300 mil. lei, pe care PLDM planifica să şi le atribuie”.

„Nu ne vom opri aici. Avem alte patru sesizări la CC privind Politica bugetar-fiscală”, a spus Munteanu.

„INFOTAG” precizează: potrivit prevederii Politicii bugetar-fiscale pentru 2014, accizele pentru automobilele cu capacitatea mare a motorului au fost reduse de la 3,5 la 2 euro/cm3. Parlamentul a adoptat această prevedere fără acordul guvernului, fapt care a devenit motiv pentru adresarea liberalilor la CC. Miercuri şi guvernul a decis să analizeze o dată în plus documentul, deoarece varianta adoptată de executiv diferă de cea adoptată de parlament.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.03.10 20:53 vasea
    FAC can porcii

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.