Social

​PERSOANELE SUSPECTATE DE TENTATIVA DE MITUIRE A UNUI DEPUTAT AU FOST ARESTATE PENTRU 30 DE ZILE

10 martie, 2014

Doi indivizi, suspectaţi de tentativa de mituire a unui deputat au fost arestaţi pentru 30 de zile. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referinţă la serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), o astfel de decizie a fost luată duminică dimineaţă, de către judecătoria sectorului Buiucani din capitală.

Potrivit comunicatului, suspecţii au fost reţinuţi vineri, într-o instituţie de divertisment din capitala. La momentul reţinerii aceştia aveau la ei $250 mii, care, potrivit anchetatorilor, urmau să fie transmise unei persoane terţe, pentru a fi transmise unui deputat al Coaliţiei de guvernare. În cadrul investigaţiei, anchetatorii urmează să afle numele persoanei care a comandat mituirea deputatului, precum şi provenienţa sume de $250 mii.

După reţinerea de vineri a suspecţilor, presa a scris că unul din reţinuţi este Vitalie Burlacu, fost colaborator al MAI. Acesta se consideră unul din apropiaţii fostului ministru de Interne, Gheorghe Papuc, activând ca consilier al acestuia. În timpul protestelor din 7 aprilie 2009, Burlacu a fost fotografiat în momentul când lovea cu picioarele presupuşii participanţii la proteste, în timp ce colaboratorii MAI reţineau în oraş presupuşii protestatari. Vineri fotografiile din nou au fost publicate pe diferite pagini web.

S-a mai comunicat că presupusul deputat, care urma să fie mituit, este liberal-reformatorul Anatol Arhire. Numele său este menţionat în convorbirea telefonică a unuia din suspecţi cu presupusul client. Însuţi Arhire dezminte cu vehemenţă că cineva i-ar fi propus să părăsească partidul şi Coaliţia de guvernare.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.