Social

​LIBERAL REFORMATORII PLANIFICĂ SĂ PROPUNĂ CANDIDATURA JURISTULUI VITALIE CATANĂ LA POSTUL DE MINISTRU AL APĂRĂRII

17 martie, 2014

Partidul Liberal Reformator (PLR) intenționează să propună candidatura juristului Vitalie Catană la postul de ministru al Apărării. Potrivit agenției ”INFOTAG”, aceasta le-a declarat jurnaliștilor Ana Guțu, unul dintre liderii PLR.

Vitalie Catană care este politolog, specialist în dreptul constituțional, nu a comentat aceste informații.

Agenția ”INFOTAG” a comunicat anterior că fostul ministru, Vitalie Marinuța, și-a prezentat demisia pe 27 februarie. Motivul oficial enunțat al demisiei au fost divergențele cu președintele țării în problema reformei în Armata Națională. În același timp, în culisele parlamentare se vorbește despre disensiunile din conducerea PLR-ului, inclusiv între președintele partidului, Ion Hadârcă, și Marinuța, care a candidat și el la președinția formațiunii, la congresul din decembrie, anul trecut.

Vitalie Catană are 43 de ani, este absolvent al facultății de drept a Universității de Stat din București. Din anul 1999, pe parcursul a doi ani, a deținut funcția de vicedirector al direcției Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați. S-a lansat în politică în anul 2002, timp de un an a fost vicepreședinte al Partidului Liberal. În 2010 a fost inclus pe lista candidaților de deputat din ”Alianța Verde”. Lucrează ca avocat, deseori apare în postura de politolog.

În anul 2011 a fost văzut în calitate de candidat al Partidului Liberal la postul de director al Serviciului de Informații și Securitate. După criza politică din anul 2013 a devenit consilierul președintelui parlamentului, Igor Corman, lucrând în această funcție timp de mai multe luni. Se zice că motivul neoficial al demisiei sale au fost criticile dure la adresa Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, care a vizitat Moldova în septembrie 2013.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.