Social

​ASISTENŢA MEDICALĂ DE URGENŢĂ DIN MOLDOVA SE VA ACORDA ŞI CU ELICOPTERUL

08 aprilie, 2014

Întreprinderea de stat Moldaeroservice a reparat un elicopter MI-2 şi îl va folosi pentru a acorda ajutor medical în cazuri de urgenţă pe tot teritoriul Moldovei. Prezentarea elicopterului a avut loc marţi, la Aeroportul Chişinău, unde va fi dislocat în permanenţă.

Reprezentanta Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Irina Gâscă, a comunicat agenţiei „INFOTAG”, că elicopterul este dotat cu tot utilajul medical necesar, costul reparaţiei a constituit 300 mii de lei, alocate din bugetul de stat.

„Cu toate că elicopterul nu este nou, are peste 20 de ani, este în stare să asigure transportarea în siguranţă a bolnavilor din toată Moldova. Elicopterul va putea fi chemat doar de spitale şi doar în situaţii de urgenţă. Cheltuielile pentru serviciile transportului aerian vor fi suportate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină”, a spus ea.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, a comunicat că elicopterul va deservi în primul rând femei însărcinate şi oamenii răniţi în accidentele rutiere.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.