Social

​CONTINGENTUL MOLDOVENESC DIN KOSOVO A PURCES LA ÎNDEPLINIREA FUNCŢIILOR DE PACIFICARE

09 aprilie, 2014

Contingentul militar moldovenesc din Kosovo, care face parte din misiunea KFOR, a purces la îndeplinirea funcţiilor de pacificare, după o lună de pregătiri.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referinţă la serviciul de presă la Ministerului Apărării, în decursul ultimelor 30 de zile, 33 de infanterişti şi şapte genişti, sub comandamentul colonelului-locotenent Roman Ceban, la baza militară Camp Villagio Italia au exersat interacţiunea cu subdiviziunile din Italia, Slovenia şi Austria. Printre acestea se numără un marş forţat de 50 de kilometri, detectarea, identificarea, transportarea şi distrugerea obiectelor explozive neexplodate, precum şi escortarea încărcăturilor şi coloanelor. Miercuri militarii moldoveni, împreună cu colegii italieni, au început patrularea militară a obiectelor din zona de securitate a contingentului trilateral.

„INFOTAG” precizează: Parlamentul Republicii Moldova a aprobat participarea militarilor la operaţiunea de pacificare din Kosovo, sub egida NATO şi UE, la finele anului 2013. Costul participării în decurs de un an este de 34 mil. lei. Marea parte a cheltuielilor şi le-a asumat Italia şi doar o treime va fi suportată de Moldova. Contingentul moldovenesc a fost dislocat în partea nordică a provinciei – Metohia (cu sediul la Pec). Moldova a mai participat la operaţiuni post-conflict de restabilire a Irakului, în perioada 2003-2008, trimiţând în regiune şase contingente, în general, genişti.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.