Social

​AUSTRIA VA ACORDA MOLDOVEI 117 MII LEI PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI

14 aprilie, 2014

Guvernul Austriei va acorda Moldovei 117 mii lei pentru dezvoltarea turismului.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Agenţiei austriece pentru Dezvoltare (ADT), Gerhard Schaumberger, a spus că „dezvoltarea turismului, atât în Austria, cât şi în alte ţări, este un obiectiv prioritar al agenţiei”.

Potrivit spuselor sale, „Austria cooperează cu Moldova, atât în domeniul educaţiei. cât şi în alte domenii la fel de importante, inclusiv în turism, de care depinde şi dezvoltarea economiei”.

Schaumberger a menţionat că „în cadrul proiectului „Resursele umane, investiţie valoroasă în turismul rural din Republica Moldova” atenţie va fi acordată atât turismului urban, cât şi cel rural, cărui îi va fi acordată prioritate”.

„În sate există locuri şi obiecte nu mai puţin importante, care trebuie arătate turiştilor. În rezultatul cooperării şi dezvoltării a turismului rural din Moldova, va fi stabilit şi turismul bilateral cu Austria. Luând în calcul că curând cetăţenii Moldovei vor călători fără vize, ei vor putea vizita şi Austria”, a spus el.

Potrivit spuselor sale, „pentru o dezvoltare de succes a turismului şi atragerea unui număr mai mare de străini, toate obiectele turistice trebuie să corespundă unor anumite standarde”.

Şeful Agenţiei Turismului a Republicii Moldova, Nicolae Platon, a spus că „guvernul Austriei va acorda Moldovei un grant de 117 mii lei, de asemenea Centrul Naţional de Perfecţionare a Cadrelor din Industria Turismului va contribui cu 36 mii lei pentru realizarea proiectului care va dura trei luni”.

Potrivit spuselor sale, „în cadrul proiectului , din 19 până pe 24 mai vor fi desfăşurate cursuri de sporire a calificaţiei, la care vor participa 30 de administratori ai unităţilor de cazare din mediul rural. La finele cursului participanţii vor primi diplome şi documente, în baza cărora vor putea activa în domeniul turismului timp de 3 ani în cadrul legislaţiei în vigoare”.

Platon a remarcat că agenţia a propus parlamentului să adopte modificări la Legea privind turismul, ce vizează impozitarea unităţilor de cazare.

„La momentul actual în Moldova activează 20 de unităţi de cazare, dar preţurile acestora nu sunt accesibile tuturor”, a spus şeful Agenţiei Turismului.

El speră că „o dată cu adoptarea modificărilor la Legea privind turismul, politica preţurilor din unităţile de cazare din Moldova va corespunde celei europene, unde turiştii pentru o zi de cazare achită 25-30 euro”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.