Social

​GUVERNUL INVITĂ TOŢI MUNCITORII MIGRANŢI SĂ REVINĂ ÎN ŢARĂ

17 aprilie, 2014

Guvernul s-a adresat cetăţenilor moldoveni, care revin acasă de sărbătorilor pascale, cu mesajul de salutare „Bun venit acasă!”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, acesta este tipărit pe pliantele care sunt înmânate la punctele de traversare a frontierei tuturor conaţionalilor, care revin în republică pentru a sărbători Paştele cu familia şi rudele.

„Bine aţi venit acasă! Fie ca sărbătorile pascale petrecute alături de părinţi, rude şi prieteni să vă aducă bucurii şi fericire, amintiri multe, bune şi preţioase. Să vă fie de bun augur reîntoarcerea acasă. Vă aşteptăm oricând să reveniţi!”, se vorbeşte în mesaj.

Pe verso, se conţin informaţii utile, inclusiv numere de telefon și pagini web, clasificate pe tematici: deschiderea afacerii, piaţa muncii, asigurări medicale etc.

În ajun prim-ministrul Iurie Leancă a spus în debutul şedinţei guvernului că revenirea în ţară a muncitorilor migranţi, păstrarea relaţiilor cu familia „este un semn de bucurie”.

„Îi mulţumim că contribuie și la dezvoltarea țării”, a spus premierul.

Inițiativa aparține Biroului pentru relații cu diaspora (BRD) și este realizată în colaborare cu alte două instituții publice: Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal, care și-au propus să informeze cât mai mulți cetățeni din diasporă despre serviciile pentru aceștia în Republica Moldova.

„Astfel semnalăm dorința noastră de a construi poduri de legătură cu cei plecați, de a saluta revenirea lor acasă”, a spus şeful Biroului, Victor Lutenco.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.