Social

GRĂDINA ZOOLOGICĂ DIN CHIȘINĂU ÎȘI VA COMPLETA COLECȚIA CU O PASĂRE EXTREM DE RARĂ ÎN EUROPA - CEAHLĂUL

18 aprilie, 2014

„O pasăre extrem de rară în Europa, ceahlăul, cunoscută și ca ”vulturul-bărbos”, va apărea în curând în colecția Grădinii Zoologice din Chișinău”, a comunicat agenției ”INFOTAG” directorul acesteia, Alexei Hanțațuc.

Potrivit agenției ”INFOTAG”, responsabilul a spus că apariția vulturului-bărbos a fost posibilă datorită participării la programul european de schimb cu animale și păsări, și va fi adus din Kazahstan.

”La începutul anului, am primit un pui de tigru mic numit Nicolai. Acesta urma să devină al treilea în familia de tigri bengalezi pe care îi avem – Cincghiz și Roxana, dar am hotărât să-l schimbăm pe micuțul care s-a dezvoltat bine în trei luni pe o pasăre extrem de rară. Ceahlăul este cunoscut prin faptul că în timpul vânătorii ridică liber un animal de 30 kg și îl poartă în zbor liber. Anume vulturul-bărbos, potrivit cunoscutului mit elen, i-a devorat ficatul lui Prometeu. Un astfel de exemplar este o raritate chiar și pentru bogatele grădini zoologice europene. Chișinăuienii și vizitatorii orașului vor avea ce să vadă în sezonul nou”, a promis Hanțațuc.

Conform spuselor sale, odată cu ameliorarea vremii numărul de vizitatori ai menajeriei a crescut considerabil, de trei ori, ajungând la 10 mii de persoane pe zi.

”INFOTAG” precizează: Colecția Grădinii Zoologice din Chișinău include 1700 de animale și păsări, o treime dintre care sunt incluse în Cartea Roșie. Cele mai apropiate menajerii se află la Nicolaev (Ucraina) și la București.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.