Social

​UNIUNEA EUROPEANĂ VA ACORDA MOLDOVEI 60 MIL. EURO PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE

30 aprilie, 2014

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 60 mil. euro pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, care face referinţă la pagina web a Comisiei Europene, UE consideră că „semnarea şi implementarea acestui acord vor face ireversibile asocierea politică şi integrarea economică a Moldovei”.

Comisia Europeană a mai decis să ofere 60 mil. euro şi Georgiei, pentru implementarea Acordului de Asociere.

Un alt pachet special, de 365 mil. euro, va fi direcţionat pentru stabilizarea situaţiei din Ucraina.

Comisarul european pentru Extindere şi Politica de Vecinătate, Stefan Fulle, a declarat în ajun, în cadrul întrevederii Grupului de la Vişegrad, că „partenerii din Europa de Est merită un alt viitor şi UE este dispusă să-i ajute”.

La şedinţa miniştrilor de Externe, în formatul V4 + ţările „Parteneriatului Estic”, de la Budapesta a participat şi viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri.

În cadrul întrevederii s-a vorbit despre succesele statelor „Parteneriatului Estic” în realizarea priorităţilor coordonate cu UE.

Chiveri a relatat despre priorităţile agendei europene a Republicii Moldova, făcând trimitere la recenta rezoluţie a Parlamentului European, care recunoaşte perspectiva europeană a ţărilor-partenere ce corespund criteriilor de membru.

În cadrul vizitei viceministrul s-a întrunit cu secretarul de stat adjunct al MAE al Ungariei, Szabolcs Takacs, şi a discutat priorităţile cooperării între cele două state.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.