Social

​ÎN MOLDOVA A ÎNCEPUT RECENSĂMÂNTUL POPULAŢIEI ŞI LOCUINŢELOR

12 mai, 2014

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început în Moldova luni şi va dura până pe 25 mai.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referinţă la Biroul Naţional de Statistică, circa 12 mii de copişti în decurs de două săptămâni vor chestiona cetăţenii şi vor înregistra locuinţele.

Fiecărui copist îi revin circa 120 apartamente (case). Aceştia vor propune oamenilor să completeze un chestionar privitor la locuinţa şi suprafaţa de locuit comună. Persoanele ce se află temporar pe teritoriul Moldovei vor trebui să completeze un chestionar de şedere temporară.

În chestionarul individual pe lângă datele cu caracter personal cetăţenii vor urma să indice naţionalitatea, limba maternă, religie, educaţie, venit, profesie, sursele de existenţă.

Se presupune că completarea chestionarelor nu va depăşi 40 de minute.

Copiştii vor activa între orele 8.00-20.00. Dacă cetăţeanul nu va dori să comunice cu copistul, el poate completa chestionarul la primăria localităţii sau la unul din cele 57 de secţii din Chişinău.

Surse din cadrul biroului afirmă că informaţia obţinută va fi confidenţială.

Primul şi ultimul recensământ a avut loc în Moldova independentă în 2004. Atunci a fost chestionat 93,1% din populaţie.

Iniţial noul recensământ urma să aibă loc în 2013, însă din cauza lipsei de surse a fost amânat cu un an. Recensământul va costa 90 mil. lei, dintre care jumătate sunt surse alocate din bugetul de stat, iar restul va constitui ajutor extern.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.