Social

​AMBASADA RUSIEI A OFERIT EXPLICAȚII REFERITOARE LA SCHIMBAREA MODULUI DE DOBÂNDIRE A CETĂȚENIEI FR

16 mai, 2014

Ambasada Rusiei în R.Moldova a făcut publică procedura simplificată de dobândire a cetățeniei Federației Ruse.

Potrivit agenției „INFOTAG”, care citează un comunicat de presă al ambasadei, dreptul la dobândirea simplificată a cetățeniei Federației Ruse îl au persoanele sau rudele acestora pe linie ascendentă directă, care locuiesc permanent sau au locuit permanent anterior pe teritoriul Rusiei sau pe teritoriul care s-a referit la Imperiul Rus sau la URSS, în limitele frontierei de stat a Federației Ruse.

Cetățenii străini care pretind dobândirea cetățeniei urmează să fie purtători de limbă rusă, adică să posede limba rusă și să o utilizeze zilnic în sfera social-familială și cea culturală. Calitatea de purtător al limbii ruse poate fi recunoscută în urma unui interviu cu o comisie specială, formată din colaboratori ai Serviciului Federal Migrațiune (SFM) al Rusiei, și cu organele teritoriale ale acestuia.

Cetățenii străini vor dobândi cetățenia FR fără respectarea cerințelor privind termenul de reședință pe teritoriul Rusiei, cu condiția că vor renunța la cetățenia altui stat, pe care o dețin. Renunțarea la cetățenia statului străin nu este necesară dacă astfel prevede tratatul internațional al Rusiei sau dacă renunțarea la cetățenia unui stat străin este imposibilă din motive independente de persoană.

Redacția completă a legii federale se poate citi pe http://www.rg.ru/2014/04/23/grazhdanstvo-dok.html.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.