Social

​PDM A RENUNŢAT LA SERBAREA A 70 DE ANI DE LA ELIBERAREA MOLDOVEI DE OCUPAŢIA FASCISTĂ

05 iunie, 2014

Deputaţii din partea Partidului Democrat (PDM), autorii proiectului cu privire la serbarea a 70 de ani de la eliberarea Moldovei de ocupaţia fascistă, au retras joi, la şedinţa parlamentului, de pe ordinea de zi documentul corespunzător. Potrivit opiniei comuniştilor, de opoziţie, această decizie este „dovada politicii mincinoase a PDM”.

Corespondentul din parlament al agenţiei „INFOTAG” a comunicat că deputatul din fracţiunea PCRM, Grigore Petrenco, a fost indignat de refuzul PDM de la propriile iniţiative.

În replică, liderul democraţilor, Marian Lupu, a spus că „în toţi aceşti ani PCRM nu a prezentat un astfel de proiect”.

„Ne acuzaţi de nedorinţă de a discuta proiectul, dar singuri nu aţi făcut nimic asemănător. Dacă doriţi atât de mult să susţineţi acest proiect, atunci să ştiţi că nu avem nevoie de voturile comuniştilor, ne vom descurca şi singuri”, a subliniat el.

Comunistul Serghei Stati a menţionat că PDM organizează showuri demonstrative pentru popor.

„Partidul Demonstrează o poziţie mincinoasă. El încearcă să imite grija de cetăţeni, dar mai departe de cuvinte nu se ajunge”, consideră deputatul.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a propus proiectul să fie retras, deoarece nu are nimic comun cu realitatea.

„Ce fel de 70 de ani de la eliberarea Moldovei? Republica Moldova a apărut pe 27 august 1991. De ce eliberarea Moldovei, doar atunci încă era România?”, s-a indignat el.

Speakerul Igor Corman a fost nevoit să înceteze dezbaterile pe marginea acestui subiect şi să purceadă la discutarea ordinii de zi.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.06.05 16:26 Vizitator
    Ce fel de sarbatoare? Nu exista nici o sarbatoare, dimpotriva zi de doliu caci a venit apoi regimul comunis la fel de strasnic ca si fascismul.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.