Social

SITUAȚIA DIN CADRUL MAI A SCĂPAT TOTAL DE SUB CONTROL – OPINIA EXPERȚILOR

19 iunie, 2014

„Situația din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a scăpat total de sub control și nu doar la capitolul situației criminogene”, consideră liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu.

Solicitat de reporterul „INFOTAG” să comenteze inițiativa înaintată de PCRM privind demiterea conducerii MAI din cauza agravării situației criminogene din țară, Mocanu a menționat că „această măsură este una târzie, iar lucrurile au mers prea departe”.

„Schimbarea conducerii MAI trebuia făcută demult de cei care se află la guvernare. Nu doar criminalitatea a scăpat de sub control. În MAI există un grup criminal organizat condus de șeful Secției Misiuni Speciale, ofițerul Gheorghe Cafcaliuc, care îndeplinește comenzi politice și extermină businessul din RM”, a spus Mocanu.

În opinia lui, principalul vinovat de situația gravă din cadrul MAI este ministrul de Interne Dorin Recean, care s-a lăsat influențat de diferite grupări politico-criminale și acum nu mai poate controla lucrurile.

„Situația poate fi salvată doar prin demiterea urgentă a acestui ministru și numirea unui alt ministru care nu s-ar subordona politic lui Vlad Filat (liderul PLDM – „I”). Acum ordinele în cadrul ministerului nu se mai dau prin intermediul ministrului, dar prin intermediul grupărilor din cadrul MAI care lucrează pentru Filat și Plahotniuc (Vlad Plahotniuc – prim-vicepreședintele Partidului Democrat – „I”). Sunt ofițeri plătiți de cei doi care au voie să fure și să comită fărădelegi în numele acestora”, a conchis Mocanu.

Directorul Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, Galina Bostan, a menționat pentru „INFOTAG” că „situația criminogenă în țară nu este una tocmai fericită”.

„În același timp, nu putem spune că situația este mai proastă decât era anterior pentru că nu putem face comparație. Acum, grație libertății presei aflăm multe lucruri, dar nu putem judeca dacă situația s-a agravat sau este una obișnuită. Sigur, întotdeauna lucrurile pot fi îmbunătățite. În ceea ce privește inițiativa PCRM, această formațiune își exercită funcțiile politice și poate înainta moțiuni ori de câte ori dorește. Problema este că șansele de a fi votate sunt egale cu zero”, consideră Galina Bostan.

În opinia ei, cel mai grav lucru este că efectele reformelor din cadrul MAI nu sunt resimțite de cetățeni.

„O reformă poate fi considerată eficientă doar atunci când cetățenii simt că lucrurile se schimbă spre bine. Deocamdată, reformele MAI nu au dat roade”, a precizat directorul Centrului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.