Social

SEDIUL ASOCIAȚIEI INTERNAȚIONALE A TRANSPORTATORILOR AUTO A FOST ACAPARAT LA CHIȘINĂU

02 iulie, 2014

Marți, adepții unui grup de fondatori ai Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto (AITA) au luat cu forța oficiul central al asociației, din Chișinău.

Potrivit agenției „NFOTAG”, cu referire la o sursă din AITA, în legătură cu această situație fără precedent, din 1 iulie Uniunea Internațională a Transportului Auto (IRU) a suspendat carnetele TIR pentru transportatorii auto moldoveni. „Despre aceasta se spune într-o scrisoare semnată de secretarul general IRU, Umberto de Pretto, venită la AITA”, a precizat sursa.

Conform spuselor sale, 15 mii de carnete TIR (autorizații pentru transportatorii auto moldoveni), care se aflau în biroul șefului AITA, acum sunt considerate „invalide”.

„INFOTAG” precizează: De la începutul anului 2014, la AITA are loc un conflict de interese între două grupuri de membri ai asociației, care se acuză reciproc de diferite ilegalități. Conflictul între fondatori s-a declanșat acum 10 ani, când la statutul AITA au fost operate modificări prin care 50% dintre voturi împreună cu cotele de participație au fost „preluate” de conducere și „activiști” din anturajul acesteia. Unii membri ai asociație s-au opus acestei situații, convocând la 31 ianuarie 2014 o adunare la care au reales conducerea asociației. Cu aceasta nu au fost de acord unii fondatori și conducerea AITA, reprezentată prin conducătorul său constant, Vladimir Florea. În tot acest răstimp, litigiul dintre fondatori s-a aflat pe rol în instanța de judecată. În paralel, conducerea asociației a lucrat la proiectul de statut nou, care urma să fie expertizat la Consiliul Concurenţei și Ministerul Justiției al Republicii Moldova, dar și coordonat cu IRU.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.