Social

​UN PRODUCĂTOR AGRICOL ESTE SUSPECTAT DE TENTATIVĂ DE SUSTRAGERE A BANILOR PUBLICI DIN FONDUL DE SUBVENȚIONARE

28 iulie, 2014

Un producător agricol din Taraclia este suspectat de tentativă de sustragere a banilor publici în proporții deosebit de mari din Fondul de subvenționare a agriculturii.

Solicitat de reporterul „INFOTAG”, directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Petru Maleru, a menționat că este vorba de SRL Smart-Team, care, urmărind scopul de a obține ilicit mijloace bănești din Fondul de subvenționare, a depus la Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, cerere de solicitare a subvențiilor în sumă de 9,47 mil. de lei pentru înființarea unei ferme de ovine.

„La cerere au fost anexate certificate de înregistrare a animalelor cu semne vădite de falsificare manifestate prin ștergerea datei nașterii, cât și a numărului crotaliei. De asemenea, intenționat a fost majorat costul animalelor importate de la întreprinderea Agro Solei din Bulgaria”, a spus Maleru.

Potrivit lui, la 24 iulie 2014 procurorii au efectuat o percheziție în incinta Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură în biroul 1510 de unde au fost ridicate documentele depuse de SRL Smart-Team pentru subvenționare. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pe acest caz, pornită împotriva factorilor de decizie a SRL Smart-Team.

„De asemenea, pe 25 iulie ofițerii Secției investigare a fraudelor a Ministerului Afacerilor Interne în baza ordonanței au efectuat descinderi în biroul vicedirectorului Agenției, Nicolae Ciubuc, fiindu-i ridicat blocul logic al computerului de serviciu. Acesta este bănuit că a acționat în cârdășie cu factorii de decizie a Smart-Team”, a spus Petru Maleru.

Anterior, „INFOTAG” a relatat că directorul unei întreprinderi agricole din capitală a fost reţinut de către ofiţerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit că a încercat că dea mită directorului Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură pentru a-l determina să adopte o decizie favorabilă în vederea acordării unor subvenţii de la stat pentru dezvoltarea agriculturii. Potrivit denunţătorului, antreprenorul i-ar fi propus pentru acest serviciu 50 mii de lei, în schimbul primirii de la stat a subvenției în mărime de 1,2 mil. de lei pentru înființarea unei livezi.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.07.28 14:10 Dana
    Acuma toti deja lucreaza!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.