Social

​PREŞEDINTELE MIŞCĂRII ANTIMAFIE: AUTORITĂȚILE ÎNCEARCĂ SĂ ZĂDĂRNICEASCĂ DESFĂŞURAREA ACŢIUNII

29 iulie, 2014

Preşedintele mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că autorităţile prin diverse pretexte încearcă să zădărnicească desfăşurarea pichetului şi instalării cortului în faţa reşedinţei de stat. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, 10 manifestanţi cu drapelele mişcării au scandat marţi, în faţa reşedinţei, „Jos mafia!”.

Mocanu a spus că „pe parcursul a trei zile poliţia şi paza reşedinţei preşedintelui nu ne permit să instalăm cortul, făcând trimitere la faptul că acţiunea desfăşurată este periculoasă pentru instituţia de stat”.

„Participanţii acţiunii doresc să informeze populaţia despre activitatea autorităţilor, despre ce fel de distincţii primesc deputaţii şi miniştrii. Preşedintele semnează Decrete şi acordă înalte distincţii de stat, iar membrii şi susţinătorii mişcării vor împărţi populaţiei decretele sale cu informaţii despre „eroii ţării”, a spus Mocanu.

El a spus că „poliţia nu a permis instalarea cortului deoarece aşteaptă de la conducerea sa indicaţii privind acţiunile ulterioare”.

„Acţiunile organelor de drept sunt o încercare a puterii din stat de a zădărnici desfăşurarea acţiunii. Luni, 28 iulie, ei au încercat să stopeze acţiunea din motiv că în permisiune a fost indicată o altă adresă, dar marţi deja nu ştiu când va veni conducerea pentru coordonarea acţiunilor. Mâine vor fi invocate alte cauze, pentru a trage de timp cu scopul de a obţine interdicţie oficială de a instala cortul”, a subliniat Mocanu.

Potrivit spuselor sale, „activiştii nu intenţionează să se confrunte cu poliţia, deoarece oamenii legii sunt mai mulţi şi mai puternici”.

„Membrii mişcării vor sta în mijlocul drumului până nu va veni conducerea poliţiei şi nu va comunica cauza din care nu putem instala cortul”, a spus Mocanu.

El a subliniat că dacă cortul nu va fi instalat, participanţii vor părăsi tribuna şi vor sta pe scaune, „deoarece este o acţiune paşnică, pe care au dreptul să o desfăşoare”.

Peste 30 de minute de la încercarea de a instala cortul de manifestanţi s-a apropiat un jurist, care a încercat să argumenteze cauza interdicţiei de a instala cortul, dar, nereuşind să convingă manifestanţii, a plecat. Ordinea publică în timpul pichetului a fost asigurată de 20 de poliţişti.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.