Social

​UN AVION AL AIR MOLDOVA A REVENIT LA AEROPORT DIN CAUZA UNOR DEFECŢIUNI TEHNICE

31 iulie, 2014

Avionul companiei Air Moldova, ce efectua cursa 9U-175 spre Moscova, în ajun a revenit la Aeroportul Chişinău.

Surse din administraţia aeroportului au comunicat agenţiei „INFOTAG” că la 10 minute după decolare, la urcare piloţii au depistat defecţiuni ale utilajului. Ei au decis să revină al aeroport. Pentru a goli rezervoarele avionul a patrulat asupra Moldovei, arzând combustibilul.

Avionul a aterizat cu succes în jurul ore 23.15. Pe pista de decolare aşteptau câteva echipe de ambulanţă. Potrivit sursei, toţi pasagerii şi piloţii se simt bine.

Avionul Airbus A321 este supus controlului tehnic. Se ştie că aeronava aparţine companiei elene Неrмеs Airlines şi este arendat de Air Moldova.

Serviciul de presă al Air Moldova nu comunică nimic despre anularea cursei de seară spre Moscova. Respectiv, a fost anulată şi cursa din Moscova, care urma să ajungă la ora 00.40. Cursa matinală Chişinău-Moscova, care urma să decoleze la ora 07.00, a decolat cu o întârziere de 2,5 ore. Cauzele reţinerii, de asemenea, nu se comunică. Se presupune că a decolat acelaşi A321, care în ajun revenise la aeroport, iar întârzierea este legată de faptul că a fost nevoie de timp pentru a înlătura defecţiunile tehnice.

Pe 26 iulie un alt avion al Air Moldova, de pe cura Milano-Chişinău, era cât pe ce să se prăbuşească. La 40 de minute după decolare echipajul a constatat depresurizarea compartimentul de bagaje. Peste 40 de minute a revenit la aeroport.

În ajun, utilizatorii reţelelor de socializare au urmărit pe site-uri specializate cum avionul patrulează spaţiul aerian al Moldovei. Discutând situaţia din Air Moldova unii au presupus că problemele companiei aeriene nu sunt întâmplătoare – compania de stat va fi privatizată la un preţ mai mic. Privatizarea Air Moldova se discută deja de câţiva ani.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.