Social

​CETĂȚENII STRĂINI VOR PUTEA SOLICITA ON-LINE VIZA PENTRU REPUBLICA MOLDOVA

04 august, 2014

Guvernul, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova şi cu suportul Centrului de Guvernare Electronică, a lansat serviciul e-Visa.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, sistemul permite, în premieră, solicitanților să-și întocmească on-line dosarul de aplicare pentru vizele de intrare în Republica Moldova. Cetățenii străini vor beneficia de un serviciu comod, eficient, rapid și sigur.

Procesele de digitizare au fost proiectate în așa mod, încât să fie garantată siguranța tranzacțiilor pe Internet și a protecției datelor personale. Misiunile Diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova vor avea la dispoziție un instrument de lucru pentru o gestiune a cererilor de viză. Pentru obținerea vizei solicitanții vor completa cererea de eliberare în format electronic, la care se va atașa pachetul de acte scanate obligatorii pentru eliberarea vizei. În cazul în care cererea va fi aprobată solicitanții vor putea achita taxa consulară și cu cardul bancar.

După procesarea datelor viza va fi transmisă solicitanților prin email. Cu documentul printat, deținătorii de viză pot intra pe teritoriul Republicii Moldova prin orice punct de trecere a frontierei.

E-Visa este echivalentul vizei tradiționale și nu va fi inserată în pașaport. Ea vine să compenseze acoperirea diplomatică a Republicii Moldova (39 de misiuni diplomatice), anulând obligativitatea prezenței personale la ghișeu. (Detalii citiţi pe site-ul agenţiei „INFOTAG”, la rubrica „Press-release”).

„INFOTAG” precizează: În prezent, cetățenii a 129 de state au obligația de a deține viză la intrarea, ieșirea sau tranzitarea teritoriului Republicii Moldova. În 2013 Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a eliberat aproximativ 15 mii de vize pentru cetățeni străini. Serviciul e-Visa, este parte a proiectului de e-Transformare a Guvernării, susținut de Banca Mondială și implementat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.