Social

​CAMPANIA „RENAŞTE MOLDOVA” ŞI-A ATINS SCOPUL

20 octombrie, 2014

Campania „Renaşte Moldovei” şi-a atins scopul şi a colectat 1 mil. de euro pentru repararea Centrului Mamei şi Copilului.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la organizatorii campaniei – fundaţia „Edelweiss”, banii adunaţi sunt destinaţi dotării cu tehnică medicală, precum şi reparaţia centrului.

Declaraţia că suma necesară a fost colectată a fost făcută de iniţiatorul campaniei, Vlad Plahotniuc, şi Andreea Marin, cea care a găzduit Telemaratonul „Renaște Moldova”. Cei doi au mers împreună duminică seară la Institutul Mamei și Copilului, pentru a înmâna conducerii maternităţii certificatul cu suma colectată.

Vlad Plahotniuc a fost plăcut surprins de faptul că locuitorii Moldovei au participat activ la campanie.

El a amintit că la Centrul Mamei şi Copilului s-au născut cei doi feciori ai săi, menţionând că „e extrem de important să avem grijă de primele zile din viaţa copiilor”, adăugând că acest fapt a devenit decisiv pentru desfăşurarea campaniei de modernizare şi reparare a maternităţii.

Prezentatoarea Andreea Marin a spus că „solidaritatea moldovenilor vorbeşte de la sine despre acest popor! Cu astfel de campanii, cu astfel de momente, nu se poate ca Moldova să nu aibă un viitor frumos!”. După care a mulţumit tuturor participanţilor la campanie pentru solidaritate şi generozitate, spunând că din întreaga ţară au fost colectaţi 411 735 lei şi fundaţia „Edelweiss” a donat suma necesară de 566 998 lei.

Pe tot parcursul zilei, moldovenii au oferit dovezi impresionante de generozitate, participând în număr mare la Telemaratonul Renaşte Moldova cu donaţii. Personalităţile din call-center-ul Telemaratonului au răspuns întreaga zi apelurilor telefonice la linia specială pentru donaţii, care a fost extrem de solicitată. Oamenii au sunat atât din ţară, cât şi din străinătate – din România, Italia, Portugalia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii - mulţi dintre ei având istorii personale legate de Institutul Mamei şi Copilului.

Foarte multe familii au mers cu donaţii la boxele de colectare ale campaniei, iar personalul medical de la Institutul Mamei şi Copilului a oferit salariul pe o zi de muncă.

De asemenea, duminică în studioul Publika TV, pentru a susţine campania, a fost prezent, însoţit de familie, ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, iar îndrăgita soprană Valentina Naforniţa i-a încurajat pe moldoveni să participe la campanie, într-o intervenţie telefonică.

Din cei 411.735 de lei colectaţi în cadrul Telemaratonului, 50.340 s-au strâns din apelurile telefonice, 33,165 din SMS-uri, în timp ce la punctele de colectare s-au adunat 162.164 la sediul Publika TV, 76.062 în Bălţi, 51.169 în Cahul şi 38.835 la sediul IMC. Fundaţia Edelweiss a oferit, la finalul Telemaratonului, o donaţie de 566.998 lei.

La finele Telemaratonului Vlad Plahotniuc a spus că „meritele aparţin în primul rând moldovenilor, care s-au mobilizat extraordinar pentru o cauză bună. Avem un rezultat concret. Nu ne vom opri aici, mai sunt multe de făcut în această țară”.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.20 16:53 Vica
    Plahotniuc si acuma a aratat ca face mult pentru Moldova si pentru moldoveni.
  2. 2014.10.20 16:55 Alex
    Andreea a fost MINUNATA!!!
  3. 2014.10.20 16:56 Serhio
    Marin si Plahotniuc - ambii oameni celebrii!!!
  4. 2014.10.25 14:57 Ana
    Tot ce face dl PLAHOTNIUC este bine pentru Moldova si moldoveni!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.