Social

​UE APRECIAZĂ ALEGEREA PROEUROPEANĂ STABILĂ ȘI CONSISTENTĂ A MOLDOVEI – DONALD TUSK

27 februarie, 2015

UE apreciază alegerea stabilă și consistentă proeuropeană a Republicii Moldova. Despre aceasta a declarat joi la Bruxelles Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul unei întrevederi cu Prim-ministrul Chiril Gaburici, care întreprinde o vizită oficială în capitala europeană.

Potrivit agenției „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă la Guvernului, preşedintele Consiliului European a reiterat sprijinul Uniunii Europene oferit Republicii Moldova.

„În regiune, Republica Moldova este un exemplu de alegeri și ambiții proeuropene”, a subliniat Donald Tusk.

Premierul a declarat în cadrul unui briefing comun de presă că vizita este una foarte importantă pentru țara noastră, în contextul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Am onoarea să conduc un Guvern proeuropean, este un început pentru mine și pentru Republica Moldova, care își urmează cursul european, pornit în anul 2009. Uniunea Europeană este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova. Acesta este un parteneriat pentru viitorul european al țării mele și este un angajament puternic din partea noastră de a accelera reformele, astfel încât procesul de integrare europeană să ofere beneficii reale cetăţenilor ţării noastre”, a menţionat Chiril Gaburici.

Premierul a a precizat că monitorizarea din partea UE va fi la fel de importantă ca și asistența oferită Moldovei pentru realizarea reformelor.

Șeful Executivului de la Chișinău se află la Bruxelles în zilele de 26 şi 27 februarie, în fruntea unei delegații din care mai face parte vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Aceasta este prima vizita oficială a lui Chiril Gaburici în străinătate, după învestirea în funcția de Prim-ministru.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.02.27 12:59 Niura
    Nici un contract numai bla-bla-bla!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.