Social

​FIUL FOSTULUI PREŞEDINTE AL MOLDOVEI, PETRU LUCINSCHI, A FOST REŢINUT ÎN ROMÂNIA PENTRU ŞANTAJ

31 martie, 2015

Serghei Lucinschi, fiul fostului Preşedinte al Moldovei, Petru Lucinschi, a fost reţinut în România pentru acuzaţii de şantaj şi trafic de influenţă. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la presa română, el a fost reţinut luni seara de ofiţerii DNA – Direcţia Naţională Anticorupţie din România.

Conform informaţiilor, Lucinschi a fost reţinut pe 30 martie, după percheziţii la domiciliul acestuia. El s-a mutat în România de la Moscova în 2011 şi locuia într-o casă din cartierul de elită Voluntari – suburbia Bucureştiului.

„Percheziţii au loc în cadrul unui dosar penal pentru acuzaţii de săvârşirea de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2014 - martie 2015 de către omul de afaceri Serghei Lucinschi. El este acuzat că ar fi pretins suma de 4 milioane de euro în perioada decembrie 2014 - martie 2015”, se menţionează într-un comunicat al DNA, care precizează că „în anchetarea cazului sunt implicaţi nu doar procurorii DNA, dar şi serviciile speciale (SRI)”.

Conform informaţiilor din presă, Serghei Lucinschi, administra la Bucureşti compania Genesis International, fondatorii cărei au fost companiile off-shore înregistrate de Lucinschi - Stipula Financial Inc şi IPA International Project Agency Establishment Liechtenstein. Compania Genesis International este bine cunoscută în Moldova. În anii 2011-2014 Genesis International a fost contractorul ce a realizat lucrări de reparare a unor drumuri naţionale şi câteva străzi din Chişinău.

În 2012 Genesis International a devenit insolvabilă, iar Serghei Lucinschi a încercat să vândă compania şi a elaborat un plan de restructurare. În calitate de garanţii financiare serveau şi lucrările realizate la Chişinău, în baza contractelor cu compania austriacă „Strabag” şi italiană „Toto&Tadei SPA”.

Fratele lui Serghei, Chiril Lucinschi este deputat al Parlamentului Moldovei din Partidul Liberal Democrat. Presa de opoziţie a scris că datorită lui, Genesis International a devenit compania ce a executat lucrările de reabilitare a drumurilor, câştigând o serie de concursuri de asimilare a fondurilor europene.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.03.31 14:23 Timur
    Tata si frate trebue sa ajute...
  2. 2015.03.31 14:25 Pavlusa
    Chirill are bani el poate sa ajuta!
  3. 2015.03.31 15:50 Maria
    Si copii presedintilor tot fur?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.