Social

​ÎN MOLDOVA SUNT INTRODUSE NOI PLĂCUŢE DE ÎNMATRICULARE

02 aprilie, 2015

Din 1 aprilie pentru vehicule şi remorci în Moldova vor fi introduse plăcuţe noi de înmatriculare.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, directorul ÎS „Registru”, Sergiu Răilean, miercuri, într-o conferinţă de presă, a spus că plăcuţele sunt făcute conform formatului utilizat în ţările europene şi conţin mai multe elemente de securitate. A fost utilizat un font nou. Vor conţine trei litere imprimate aleatoriu şi până la trei cifre. Totodată. plăcuţele nu vor conţine iniţiale raionale sau ale municipiilor pentru a exclude discriminarea după principiul teritorial.

Potrivit lui Răilean, pe plăcuţele de înmatriculare vor fi imprimate cu laser doua holograme cu însemnul ÎS „Registru” şi al RM, în acelaşi mod va fi gravat şi numărul de serie. Pe câmpul de culoare albastră va fi imprimat drapelul de stat.

Înlocuirea plăcuţelor vechi cu cele noi nu este obligatorie. Preţul noilor plăcuţe va fi de 480 de lei, iar pentru remorci şi motociclete - 270 de lei.

Specialiştii „Registru”, în comun cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, planifică să prezinte Guvernului RM proiectul hotărîrii de Guvern privind forma, conţinutul şi modul de aplicare a ecusonului testării tehnice pe placa de înmatriculare, şi nu pe parbriz, ca în prezent.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.04.02 10:16 Petr
    Si cui trebue asta?
  2. 2015.04.02 10:19 Andrei
    Asta pentru poporu moldav nu este necesitatea!
  3. 2015.04.02 13:05 Ela
    La capitolul inventabilitate stam foarte bine!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.