Social

JUDECĂTORIA TARACLIA L-A ACHITAT PE PRIMARUL LOCAL

16 aprilie, 2015

Judecătoria Taraclia a emis joi o sentinţă de achitare în privnţa primarului oraşului, Serghei Filipov, acuzat de „trafic de influenţă”.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, în concluzia Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) „traficul de influenţă” se exprima în aprobarea de către funcţionar a deciziei consiliului orăşenesc, prin care în scuarul local au fost tăiate şase tui. Această acţiune a fost calificată ca prejudiciu oraşului, estimat la 164,8 mii de lei. Procurorii solicitau pedeapsă cu închisoarea pe un termen de 6,5 ani.

Filipov anterior declarase pentru presă că i se încriminează încălcare a deciziei consiliului orăşenesc.

„Decizia dată conţine şase puncte, în care este specificat şine a răspuns pentru executarea acţiunilor (tăierea – „I”) şi este indicat numele angajatului primăriei – pădurarul. Am primit nouă autorizaţii pentru tăiere, şi el întotdeauna coordona aceste documente. Nu există nici un proiect car ar fi fost semnat de mine personal. Pădurarul a fost scutit de răspundere şi mi s-a incriminat mie”, a spus primarul.

El consideră că situaţia este o răfuială politică pentru că a sprijinit Referendumul consultativ desfăşurat anul trecut în Găgăuzia.

În aprilie 2014, la adunarea republicană a bulgarilor Filipov a spus că „în Taraclia se poate repeta o variantă similară de evoluare a evenimentelor”.

„Vom solicita restabilirea dreptăţii istorice. Găgăuzii şi bulgarii au convieţuit 10 veacuri în Balcani. Şi aici am fost strămutaţi împreună la ordinul ţarului. În Moldova locuim umăr la umăr deja 200 de ani. De aceea, dacă Parlamentul ne va refuza dreptul la statut special, vom solicita aderarea la Găgăuzia”, a spus Filipov.

Unii experţi nu exclus că persecutarea primarului Taracliei se poate datora şi activităţii sale politice. Pe 20 decembrie 2014 el a demisionat din funcţia de secretar al comitetului raional al Partidului Comuniştilor (PCRM) şi a părăsit formaţiunea în semn de protest împotriva acţiunilor conducerii formaţiunii (votul pentru Guvernul Gaburici cu PLDM şi PDM – „I”).

„INFOTAG” precizează: Taraclia este un oraş la sudul Moldovei, centru administrativ al raionului Taraclia. Este populat preponderent de bulgari (78%). În 2011 primar al Taracliei a devenit Serghei Filipov, ales în funcţie pe listele PCRM.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2015.04.16 18:41 Galina
    Bravo, tot este in regula!
  2. 2015.04.16 18:43 Diomid
    El este lider adavarat!
  3. 2015.04.16 19:41 Elena
    El are capacitatea, bravo, principal ca este cinstit si are imagine intre voamenm foartre si foarte buna!!!
  4. 2015.04.16 19:42 Nina
    In lumea asta inca este dreptate, bravo!
  5. 2015.04.17 08:59 Silvestru
    Lumea spuna ca el este foarte si foarte puternic si stimat dintre bulgarii nostrii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.