Social

​CURTEA DE APEL I-A LĂSAT ÎN AREST PE SUSPECŢII ÎN CAZUL PROCURĂRII ECHIPAMENTULUI MEDICAL

23 aprilie, 2015

Curtea de Apel (CA) a lăsat în vigoare decizia Judecătoriei sectorului Buiucani privind arestarea suspecţilor în cazul achiziţionării echipamentului medical pentru instituţiile Ministerului Sănătăţii. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, asemenea decizie a pronunţat CA, examinând protestul avocaţilor în acest sens.

Instanţa de judecată a respins solicitarea avocaţilor cu privire la eliberarea din arest a suspecţilor, inclusiv a fostului ministru al Sănătăţii, Andrei Usatîi. După pronunţarea decizie CA, Usatîi s-a simţit rău şi a fost transportat la spital.

Centrul Naţional Anticorupţie a relatat că în ajun, de asemenea, a fost spitalizat directorul Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman, care, de asemenea, figurează în acest dosar. Totodată, cunoscutul businessman Tudor Ceaicovschi, care a suportat o intervenţie chirurgicală de după arest, a fost transferat la Penitenciarul Nr.16.

Cu două săptămâni în urmă ofiţerii CNA au reţinut 21 de oameni din sistemul sănătăţii, implicaţi în trafic de influenţă la achiziţionarea echipamentului medical şi utilajului pentru instituţiile medicale publice.

Instanţa de judecată a decis arestarea a şase persoane, inclusiv Andrei Usatîi, Tudor Ceaicovschi, Alexandru Coman, precum şi directorul Spitalului de Urgenţă din Chişinău, Georghe Ciobanu, adjunctul directorului Agenţiei Achiziţii Publice, Ghenadie Grib, şi şeful secţiei Agenţiei Medicamentului, Victor Doni. Alte 10 persoane sunt în arest la domiciliu sau în spitale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.04.23 12:43 Alex
    Nu cred ca dl Coman este vinovat!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.