Social

​PRETORUL RÂŞCANI A FĂCUT PUBLICE DOVEZI ALE CONSTRUCŢIEI ILEGALE DE LÂNGĂ SPITALUL CLINIC REPUBLICAN

12 mai, 2015

Candidatul pentru funcţia de primar de Chişinău, pretorul sectorului Rîşcani, Mihail Cîrlig, a făcut publice dovezi ale construcţiei ilegale de lângă Spitalul Clinic Republican (SCR).

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el a spus marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „în 2010 compania de construcţii Dansicons a început construcţia blocurilor locative în apropierea SCR pentru angajaţii din sistemul de sănătate”.

Potrivit spuselor sale, „în decurs de cinci ani au fost construite şi date în exploatare 34 blocuri locative şi, conform legii, în curţi trebuie să fie amenajate 700 locuri de parcare şi terenuri de joacă, însă în schimbul acestora au fost construite alte trei blocuri locative”.

„În cele trei blocuri construite 1 m.p. costă 550 de euro, venitul din apartamentele vândute – 10 mil. de euro, iar suma totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat – 180-200 mil. de lei”, a spus pretorul, menţionând că 85% din cele 1,6 mii-1,7 mii apartamente construite lângă SCR au fost vândute nu medicilor.

„În urma acestor maşinaţii bugetul de stat a fost prejudiciat, de asemenea, locatarii nu-şi pot parca automobilele alături de casă deoarece locuri de parcare nu au fost amenajate, iar parcarea din apropiere a fost vândută. Aceste încălcări trebuie oprite şi de aceea în fiecare săptămână până la alegeri vor prezenta documente despre încălcările admise de actualul primar liberal Dorin Chirtoacă”, a spus Cîrlig.

„INFOTAG” precizează: Anterior pretorului sectorului Rîşcani a relatat despre maşinaţiile Primăriei în legătură cu 270 ha de teren de lângă circ, transmise unei companii private. Potrivit lui, 1 ha de teren este estimat la 50 mii de euro, adică circa 1 mil. de lei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.05.12 16:30 Galina
    Chirlig este bun primar!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.