Social

​ROMÂNIA ASIGURĂ CONTINUITATE CAMPANIEI ”RENAȘTE MOLDOVA”

21 mai, 2015

Premierul român Victor Ponta a anunțat joi că România va aloca încă un milion de euro pentru renovarea Institutului Mamei și Copilului, după ce a alocat un alt milion de euro în toamna anului 2014, după lansarea campaniei ”Renaște Moldova” de către fundația Edelweiss.

Victor Ponta a întreprins o vizită la Institut pentru a vedea cum au fost utilizați banii alocați și i-a mulțumit președintelui Partidului Democrat Marian Lupu pentru că i-a dat ideea să susțină acest proiect

”Miercuri vă garantez că aprobăm următorul milion de euro și îl trimitem aici. Este un proiect la care țin foarte mult și îl consider un proiect și al României și o să facem totul ca să-l ducem la bun sfârșit. Am fost impresionat că s-a lucrat repede și sunt foarte bucuros că putem să-l sprijinim. Și mulțumesc Dle președinte (Marian Lupu n.red) că mi-ați dat ideea”, a declarat Ponta.

La rândul său, Marian Lupu a accentuat că prin fapte, dar nu prin vorbe poate fi sprijinită Republica Moldova. ”Vă mulțumesc pentru contribuția foarte importantă financiară pentru acest proiect. Lucrurile merg bine grație administrației, s-au depus toate eforturile, merci foarte mult pentru extinderea acestei finanțări. Pe această cale, suntem martori, nu cu cuvinte deșarte, dar prin acțiuni concrete și punctuale vine o contribuție pentru dezvoltarea economică și socială a țării și, pe această cale, o susținere a parcursului european al țării noastre”, a declarat marian Lupu.

Directorul Institutului Ștefan Gațcan a declarat că din milionul de euro donat de România au fost inițiate cinci proiecte, unele dintre care reprezintă o continuare a proiectelor lansate grație banilor obținuți din campania ”Renaște Moldova”, inițiată de politicianul Vlad Plahotniuc prin intermediul Fundației Edelweiss.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.