Social

​MUNCITORII MIGRANŢI MOLDOVENI AU POSIBILITATEA SĂ PERFECTEZE ÎN MOLDOVA DOCUMENTELE DE PROFESIE OBŢINUTĂ ÎN STRĂINĂTATE

08 iunie, 2015

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Ministerul Educaţiei au elaborat cu sprijinul Fondului european de educaţie sistemul de validare naţională a învăţământului neformal. Despre aceasta a relatat corespondentului „INFOTAG” vicedirectorul Direcţiei dezvoltare a resurselor umane şi politici de ocupare a forţei de muncă din cadrul Ministerului Muncii, Ana Gherganova.

Potrivit spuselor sale, dacă, de exemplu, cetăţeanul a lucrat peste hotare ca frizer, atunci revenind în Moldova îşi va putea demonstra abilităţile şi calificarea, susţinând un examen de rigoare şi să obţină un certificat în baza cărui se va putea angaja.

„Ideea validării naţionale a învăţământului neformal a apărut în urma faptului că un număr mare de cetăţeni ai Moldovei, care au lucrat peste hotare, revin acasă şi nu se pot angaja în câmpul muncii, în pofida faptului că ştiu şi pot multe”, a spus Gherganova.

Conform statisticii Ministerului, peste hotare muncesc peste 300 mii de cetăţeni ai Moldovei. În 2014 dintre cei ce au revenit în patrie, 1126 de oameni s-au înregistrat ca şomeri şi doar 30% au reuşit să se angajeze oficial.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.06.08 09:36 Dima
    Bine ca statu are grija de muncitori!!!
  2. 2015.06.08 12:59 Stanislav
    Bine asta ne ajuta de peste hotarele tarii noastra!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.