Social

FIECARE AL TREILEA PRIMAR DIN MOLDOVA ESTE MEMBRU AL ECHIPEI PDM

29 iunie, 2015

Rezultatele alegerilor locale demonstrează că Partidul Democrat din Moldova (PDM) a devenit principala forţă pro-europeană din Republica Moldova, a declarat Președintele PDM, Marian Lupu în cadrul unui briefing de totalizare al alegerilor locale. Reamintim că PDM este formațiunea cu cei mai mulți primari aleși la nivel național, cu 287 de primari, Lupu subliniind că niciun alt partid nu a mai reușit o astfel de performanță. De asemenea, el a mulțumit alegătorilor pentru că au acordat încredere Partidului Democrat, spunând că “rezultat deopotrivă ne onorează, dar în același timp și ne responsabilizează”.

„Din toate localitățile țării, PDM se află la conducerea localităților în 287 de primării. Nici un alt partid nu a mai reușit o astfel de performanță și în mod evident că acest rezultat deopotrivă ne onorează, dar în același timp și ne responsabilizează. Vreau, pentru comparație, să vă aduc cunoștință Dvs. că urmare ambelor tururi de scrutin în anul 2011, PDM a ieșit cu 219 primari. Iată că de această dată sunt 287. În acest context înregistrăm o creștere de peste 30 la sută. Acest lucru, ca să avem o imaginație și mai bună, ce reprezintă acest rezultat, de aici încolo pentru următorii 4 ani de zile, fiecare al treilea primar din Republica Moldova este membru al echipei PDM”, a explicat președintele PDM.

Potrivit lui Marian Lupu, creșterea înregistrată de formațiune față de alegerile parlamentare din 2014 sau cele locale din 2011 se datorează echipei puternice a partidului, care a fost constituită de-a lungul anilor, inclusiv datorită consolidării echipei în teritoriu. “Aici cred că trebuie amintite și acțiunile din ultimii ani, acțiuni de modernizare a partidului, de consolidare a echipei noastre prin cooptarea unor profesioniști veritabili, care sunt și lideri apreciați la nivelul comunităților locale. Toate acestea au făcut ca la nivelul opiniei publice din țara noastră Partidul Democrat să fie din ce în ce mai mult asociat cu un partid al comunităților locale, cu un partid al primarilor și un partid al aleșilor locali”, a declarat liderul PDM.

Lupu a mai declarat că majoritatea primarilor democrați, cei care au fost în funcție și până în prezent și-au păstrat mandatele, iar asta demonstrează că Partidul Democrat “a convins, nu prin cuvinte, a convins prin fapte, prin realizări, prin lucruri bune făcute deja pentru oameni”.

De asemenea, el a mai spus că PD este singurul partid din Moldova care a reușit să-și majoreze scorul electoral, având o creștere de peste 30 % la nivelul alegerii primarilor din țara noastră, creștere de 22 % la nivelul aleșilor locali și de 18 % scor obținut la nivelul aleșilor la nivel raional. Astfel, rezultatul general pe țară al PD în aceste alegeri locale reprezintă circa 23 la sută creștere.

Lupu a apreciat că în ceea ce privește situația per ansamblu pe țară, moldovenii au demonstrat că Republica Moldova este pe drept cuvânt un stat cu valențe europene, în care spiritul civic și exercițiul democratic capătă o tot mai importantă valoare. Alegerile locale au consemnat o victorie clară a partidelor pro-europene, a mai spus Lupu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.06.29 15:53 Sveta
    Dl plahotniuc face fata da alegatorii in sate!
  2. 2015.06.29 15:55 Danut
    Acuma dl Lupu are cu ce sa mandri...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.