Social

​ANTIMAFIE CONSIDERĂ CĂ REFUZUL AUTORITĂŢILOR DE LA CANDIDATURA MAIEI SANDU ESTE RENUNŢARE LA CURSUL EUROPEAN

31 iulie, 2015

Mişcarea Antimafie consideră să renunţarea autorităţilor la candidatura fostului ministru al Educaţiei, Maia Sandu, la funcţia de Premier este renunţare la cursul european al Moldovei.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, preşedintele mişcării, Sergiu Mocanu, a spus joi, într-o acţiune de protest la Parlament, că „Guvernul Streleţ este ceea de ce au nevoie oligarhii, deoarece vor face în continuare ce-şi doresc, iar doamna Sandu nu ar fi participat la jocurile lor”.

Potrivit spuselor sale, „Sandu a desfăşurat reforme în sistemul de învăţământ şi ar fi putut obţine schimbări şi în alte domenii”.

El consideră că „Sandu a fost cea mai inoportună candidatură pentru oligarhi, Filat a desemnat-o pentru a-l şantaja pe Plahotniuc, dar nu a reuşit şi acum Premier estre Streleţ”.

„Noi suntem împotriva lăcomiei oligarhilor şi renunţarea la cursul european. Să plece de la putere”, a spus Mocanu.

Potrivit spuselor sale, „Plahotniuc se teme de ruşi, deoarece dacă aici va veni Kadîrov, îl va pedepsi, se teme de Uniunea Europeană, deoarece UE impune reforme şi poate suspenda finanţarea, şi foarte tare se teme de proteste şi de mânia poporului”.

Mocanu s-a indignat de faptul că în funcţii de ministru al Apărării, Educaţiei au fost desemnaţi oameni incompetenţi…

„Cum vor face ei reforme? Jos mafia!”, a spus el.

Vicepreşedintele mişcării, Daniela Bodrug, a spus că „dacă oamenii din start s-ar fi unit şi ar fi cerut desemnarea Maiei Sandu ca Premier, situaţia ar fi fost alta”.

La acţiunea de protest au participat circa 30 de oameni, care după miting au mărşăluit în jurul Parlamentului.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.07.31 13:03 Mihai
    Serios, da mie imi pare ca Mocanu are nevoie urgent de un curs de lecuiere la Costiujeni. Omul nu-si da seama ce vorbeste si asta e un semn ca are dereglari la cap.
  2. 2015.07.31 14:02 Vasile
    Ba Mocanu, numai sincer, te-a rugat Filat sa-i faci promovare lui Maia?! Ca doar Filat e interesat de denegrarea imaginei acesteia, iar prin faptul ca tu sustii pe cineva nu iese decit antiraiting, din cauza ca aesti foarte antipatic pentru societate.
  3. 2015.07.31 15:53 Sorin
    Way Mocanu imi este sila cind aud de tine, imi este greata si am mincarime cind vad cum te umilesti, oare nu iti este clar way ca esti o nulitate, cite voturi ai luat in alegeri, asta nu iti spune ca oamenii te ignora si te vad un trepadus care la lins ba pe voronin, ba pe oligarhii Topa

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.