Social

COMUNIŞTII ŞI SOCIALIŞTII AU MARCAT ELIBERAREA MOLDOVEI DE OCUPAŢIA FASCISTĂ

24 august, 2015

Conducerea şi activiştii Partidului Comuniştilor (PCRM) şi Partidului Socialiştilor (PSRM), precum şi susţinătorii acestora şi reprezentanţii organizaţiilor veteranilor au depus luni flori la memorialul „Eternitate” din Chişinău cu prilejul a 71 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism şi încheierea operaţiunii Iaşi-Chişinău.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, la acţiune au participa până la 2 mii de persoane, care au venit cu coroane, flori şi steaguri.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a amintit că „în acest război au murit milioane de locuitori ai multor state din lume, inclusiv mii de conaţionali”.

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a spus că data de 24 august 1944 – ziua încheierii operaţiunii Iaşi-Chişinău – este una dintre cele mai semnificative dăţi din istoria Moldovei.

„În această zi ţara noastră a fost eliberată de ocupaţia fascistă. A încetat genocidul, oamenii au încetat a mai muri cu duiumul şi pe pământul moldovenesc a fost restabilită pacea. De aceea, poporul moldovenesc întotdeauna va purta în memorie imaginea soldatului sovietic eliberator!”, a spus el.

La acţiunea de depunere a florilor a participat delegaţia Ambasadei Rusiei în Moldova, în frunte cu Ambasadorul Farit Muhametşin.

La Bălţi primarul şi liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, alături de veterani a depus flori la monumentul ostaşilor eliberatori.

La complexul memorial din Şerpeni a avut loc ceremonia de reînhumare a rămăşiţelor ale 11 ostaşi ai Armatei Roşii. De asemenea, a fost dezvelit monumentul ofiţerilor batalionului 13 al celui de-al treilea front ucrainean.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2015.08.24 16:59 Anton
    Bravo, asa sa fie omenesti!
  2. 2015.08.24 17:02 Nikolai
    PCRM si PSRM sunt partenerii in politica, de ce Voronin si Dodon nu pot sa intaleg asta?
  3. 2015.08.24 17:42 Andrei
    Voronin, Dodon, Usatii - ei toti trebue sa fie impreuna!
  4. 2015.08.24 17:44 Alexei
    Am pararea ca Usatii este mai bun ca Dodon...
  5. 2015.08.25 08:58 Stas
    Voronin cu Igor Dodon a facut o grisala mare, acuma asta este clar...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.