Social

​ROMANIA VA CONTINUA SA SPRIJINE MODERNIZAREA INSTITUTULUI MAMEI ȘI COPILULUI

27 august, 2015

România va acorda în continuare sprijin pentru modernizarea integrală a Institutului Mamei și Copilului (IMC) în cadrul proiectului „Renaște Moldova”. Asigurările vin din partea premierului român Victor Ponta cu care s-a întâlnit ieri seara inițiatorul proiectului de modernizare a IMC, Vlad Plahotniuc.

“M-am întâlnit ieri seara cu premierul român Victor Ponta, cu care am avut, ca de obicei, o discuție constructivă și plăcută. Am vorbit despre sprijinul pe care România îl acordă în mod activ Republicii Moldova și despre obiectivele comune.

Desigur, un subiect aparte l-a constituit proiectul social Renaște Moldova, prin care ne dorim să modernizăm integral Institutul Mamei și Copilului. Premierul Ponta m-a asigurat că ne vom putea baza și anul acesta pe ajutorul acordat de România, inclusiv pentru extinderea modernizărilor la această maternitate”, a scris Plahotniuc pe o rețea de socializare.

Prim-vicepreședintele PDM a reiterat că „Renaște Moldova” este un proiect la care ține foarte mult și este convins că beneficiile se vor vedea ani buni de acum înainte, imediat ce se vor finaliza toate reparațiile, iar pacienții vor simți la fiecare pas că au parte de îngrijire și de condiții mai bune, așa cum le-a dorit pentru ei, la standarde europene.

Reamintim că în luna octombrie a anului trecut, fiind într-o vizită oficială la Chișinău, premierul român Victor Ponta a donat pentru IMC 730 de mii de euro din partea Guvernului de la București. De la anunțarea campaniei, a fost colectați în total circa 1 mln de euro, o parte din lucrările de renovare și dotare cu utilaj și mobilier modern fiind deja realizate.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.08.27 13:23 Ilies
    Asta este motiv real - de ce dl Ponta a vizitat pe 27 august Moldova!!! Bravo dl Plahotniuc, 1000 de ori bravo!!!
  2. 2015.08.27 13:25 Faclia
    Si cum dl Filat sa uita la asa PRIETANIA intre Ponta si Plahotniuc?
  3. 2015.08.27 13:30 Marcel
    Ce inseamna sufletu cu care dl Plahotniuc sa realizeaza acest proect pentru toti mamicii si taticii dn Moldova, bravo lui!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.