Social

​ÎN MOLDOVA CREŞTE NUMĂRUL CAZURILOR DE TRAFIC DE COPII

30 septembrie, 2015

Numărul cazurilor de trafic cu copii în Moldova este în creştere. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta a comunicat marţi, la conferinţa regională „10 ani ai Convenţiei Consiliului Europei de combatere a traficului de fiinţe umane: rezultate şi perspective în statele Europei de Est”, şeful departamentului combaterea traficului de fiinţe umane al Procuraturii Generale, Eduard Bulat.

Potrivit spuselor sale, de la începutul anului au fost intentate 19 dosare penale, atunci când în anul trecut au fost în număr de 11. Aceasta vorbeşte despre faptul că procuratura a atins unele succese în lupta cu traficul de oameni, dar problema persistă.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mircea Buga, a informat că în Moldova lucrează activ sistemul naţional de protejare şi ajutorare a victimelor şi potenţialelor victime ale traficului de oameni.

„În 2014 au fost ajutate 80 de victime, inclusiv 51 femei, 18 bărbaţi şi 11 copii. Nu putem să nu menţionăm şi alte organizaţii, în anul trecut Centrului de asistenţă şi protecţie a victimelor şi potenţialelor victime ale traficului de fiinţe umane a acordat ajutor 414 victime ale traficului”, a informat el.

Şeful misiunii Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei în Moldova (OIM), Antonio Polosa, a informat că organizaţia lor tinde să sporească potenţialul Guvernului în lupta cu traficul de fiinţe umane, a ajutat la crearea centrul de asistenţă şi protecţie a victimelor.

Consilierul Ambasadei Norvegiei, Herman Baskar, a informat că ţara sa sprijină Moldova în diverse proiecte pentru combaterea traficului de oameni, inclusiv financiar.

„Analizând fenomenul traficului de oameni, am depistat că practic lipseşte în statele în care poliţia şi sistemul judiciar lucrează bine, unde criminalii nu-şi pot cumpăra protecţie şi impunitate”, a spus el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.09.30 12:34 Horia
    Nu cred ca statistica este corecta.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.