Social

​MOLDOVA MEA CERE DEMISIA MITROPOLITULUI VLADIMIR

21 octombrie, 2015

Preşedintele organizaţiei neguvernamentale Moldova mea, Fiodor Ghelici, cere demiterea Mitropolitului Chişinăului şi Întregii Moldove, Vladimir, pentru abuzuri şi corupţie. Un apel în acest sens a fost adresa capului Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR), Patriarhului Chiril, cărui i se supune mitropolia Moldovei.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, Ghelici a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că este necesar de a delega o comisie de la Moscova, care ar investiga activitatea Mitropolitului Vladimir.

„Este necesar de a-i verifica conturile bancare, de a-l întreba de unde preotul are bani pentru vacanţe de lux, automobile noi, vacanţe la mare alături de doamne, vizitarea saloanelor de frumuseţe de elită? Cum poate să se comporte astfel ierarhul bisericii? Acestea şi alte întrebări şi le pun şi enoriaşii şi parohii de rang mai mic. Preoţii înţeleg totul, dar nu pot veni cu declaraţii deoarece vor fi imediat persecutaţi. Astfel, vocea credincioşilor răsună prin organizaţia noastră”, a menţionat el.

Ghelici a spus că ultima picătură a fost recentul apel al Mitropolitului Vladimir de a-l transfera în arest la domiciliu pe liderul PLDM, Vlad Filat.

„Este un nou act de caritate? Pentru ce biserica se implică în asemenea treburi? Mitropolitul se implică în viaţa societăţii civile, ceea ce este inadmisibil pentru conducătorul bisericii. Am observat că după alegeri sau o nouă declaraţie mitropolitul se alege cu un jeep sau alte bunuri. Noi considerăm că Vladimir şi anturajul său doar folosesc biserica pentru a se îmbogăţi”, a spus el.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.10.21 17:33 Nicolae
    Nu stiu daca dl Ghelici are dreptate?
  2. 2015.10.21 17:55 Alex
    Cine intre noi nu are pacate si slabiciuni?
  3. 2015.10.22 08:52 Rita
    Numai rugaciuni, rugaciuni si rugaciuni - dimineata si sara cu fraza doamne milueste!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.