Social

​FOSTUL PREMIER VLAD FILAT A INTRAT ÎN GREVA FOAMEI ÎN SEMN DE PROTEST LA CONDIŢIILE DE DETENŢIE ÎN IZOLATOR

01 decembrie, 2015

Fostul Prim-ministru Vlad Filat a anunţat greva foamei în semn de protest la condiţiile de detenţie în izolatorul de anchetă. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta a comunicat Biroul de avocaţi „Popa şi asociaţii”, care îl reprezintă în judecată.

Conform comunicatului, luni Filat a intrat în greva foamei „în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13”. Filat are în vedere „tratamentul inuman și degradant la care este supus constant şi eforturile autorităților Republicii Moldova de a-i limita orice contact cu publicul”. Potrivit avocaţilor, în cadrul ultimelor întrevederi, Filat „-a plâns pe faptul că în privința sa sunt constant întreprinse acțiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul deținuților din penitenciar”.

După cum a aflat agenţia „INFOTAG”, luni cu acesta au încercat să se întrunească cinci deputaţi din rândul colegilor din PLDM, care au dorit să se familiarizeze cu condiţiile de deţinere a arestaţilor. Acestora li s-a permis să viziteze penitenciarul, dar li s-a refuzat o întâlnire cu Filat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.